VisitLithuania.se

Kategori: Resor - Turism | Sort: Domän

sale

Vilnius är Litauens huvudstad, är den största och en av de äldsta städerna i landet och har bland de mest underbara arkitektoniska stilarna i södra och västra Europa. Här finns både gotisk stil och renässans representerad liksom den ursprungliga "litauiska" barocken. Under dessa perioder restes majoriteten av de eleganta kyrkorna och klocktornen.

BÄRNSTENSTERAPI:
 
Bärnsten, även känd som det "litauiska guldet", har länge varit känt för stimulerande efftekter på kroppen. Många trodde att det var en myt, men medicinska tester har bekräftat detta. För närvarande är Litauen det enda landet i världen där man kan komma och njuta av fördelarna med bärnstensterapi - läkande och välbefinnande förfaranden

Cykelvägar:
 
Att resa med cykel är ett utmärkt sätt att lära känna den vackra litauiska kustregionen, dess kultur och etniska bilder. Från staden Klaipeda finns tre-vägs cykelvägar som sträcker sig mer än 200 km, omringar de vackraste litauiska kustområdena. Ett avsnitt går genom Kuriska näset, den andra leder  norrut mot Lettland, och den tredje går ner längs lagunen till Rusne Island.

Google Plus
LinkedIn
Pinterest