VisitFiji.se

Kategori: Resor - Turism | Sort: Domän

sale

Fiji - Stillahavets Pärla
Fiji är ett tropiskt paradis som består av fler än 300 öar! Bada, snorkla och dyk i Fiji, eller bara njut av lata dagar på vackra stränder.

Info om öar och annat.

Nadi ligger på Viti Levu, som är den Fijis mer än 300 öar i denna turkosa ögrupp som ligger i sydvästra Stillahavsområdet. Du kan lätt ta dig runt och utforska ön från Nadi med buss och spana in massa vackra platser. Passa även på att ta dig till andra öar när du är här. Till exempel är den lilla grannön Nananu-in-Ran, norr om Viti Levu, en fantastiskt vacker plats - det perfekta paradiset!

Södra Viti Levu är även värt ett besök. Det är specifikt stränderna på Coral Coast som lockar med grym snorkling! Ett av de bästa sätten att utforska Fijis undervattensvärld är med cyklop och snorkel! Efter dessa härliga dagar är du nog mer än redo för nästa höjdpunkt på din Fijiresa:
Yasawaöarna i Fiji - overkligt vackert

Ett verklighetens akvarium är runt Yasawaöarna. Du kan lätt ta dig till dessa öar med båt från Viti Levu. Skaffa ditt båtpass Bula Pass innan din avresa.

Med ett Bula Pass kan du ta båten tur och retur till Yasawas och sedan båtluffa mellan öarna hur mycket du vill, så länge båtpasset är giltigt. Det här är att resa med frihet!  

Vyn över Yasawa är helt fantastiskt och trollbindande. Det var här de filmade Tom Hanks film "Castaway". Upptäck denna magiska värld både ovan och under havsytan: nästan overkligt färggranna koraller överallt och fiskstim i granna färger. Har du tur dyker du på hajar och kanske till och med valar. Dykning i Fiji är ett MÅSTE när du är här. Den bästa platsen är Kadavu Island - ett dykparadis med rev runt hela ön.


Kava - en traditionell fijiansk dryck:

Lämna inte Fiji utan att ha provat den traditionella drycken Kava. Kavan är gjord på Kavaroten, pulver av dess rot utblandat med vatten. Den ser lite grumligt ut och få anser den vara delikat. Drycken är känd i den större delen av Stillahavsområdet och var en viktig del i gamla ritualer. I dag är Kava mer ett stort socialt inslag.

Det är lätt att ta in den fijianska kulturen, speciellt deras förmåga att leva livet utan krångel och stress. Vissa skulle hävda att det är lathet, medan många andra anser att det är en sund och härlig livsstil - som lätt smittar av sig!


Tips och råd:

Tropiska cykloner kan härja över öarna från november till april så lyssna på sjörapporten innan du beger dig ut på havet.

Google Plus
LinkedIn
Pinterest