VisitCorsica.se

Kategori: Resor - Turism | Sort: Domän

sale

Korsikas stränder är alla vackra, oavsett om de är välbesökta eller mer undangömda, ligger djupt inne i en havsvik eller vetter ut mot det öppna havet. Ön lämpar sig alldeles utmärkt för en avkopplande semester alla tider på året. Här kan du utforska magiska platser med kristallklart vatten, små, undanskymda vikar och otillgängliga klippiga strandbranter.

På våren kan du ta en promenad längs de sublima sandstränderna på öns ostkust, från Palombaggia eller Santa Giulia till Porto-Vecchio. Då inser du snart varför Korsika har kallats "änglarnas vagga".

På sommaren finns ingen tid att förlora när du väl stigit i land på ön: dra på dig badkläderna, packa ned badhandukar och solkräm och bege dig till stränderna i Saint-Florent där de aromatiska dofterna från aleppotallarna fyller luften.

Under hösten kan du förslagsvis göra en utflykt till de berömda Sanguinaires-öarna utanför Ajaccio. Denna skärgård är ett veritabelt fågelparadis och hemvist för bland annat toppskarv, pilgrimsfalk, sångare och fiskgjuse.  Gör ett besök med familj eller vänner i tornet i Parata, ett gammalt genuesiskt fort och en viktig korsikansk historisk symbol. Här kan du njuta av en spektakulär solnedgång som får dig att förstå innebörden av Alphonse Daudets beskrivning av ön som: "en rödaktig ö med en vild prägel".

Och så slutligen en liten, men viktig, rekommendation för alla er som befinner er på ön under mars månad: bege er ned till närmaste strand och avnjut havets frukter, sjöborrar eller musslor, tillsammans med ett gott korsikanskt vitt vin. En verkligt utsökt upplevelse!

Google Plus
LinkedIn
Pinterest